Seminţele de anason sunt un remediu pentru diverse boli. Au puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante şi imunostimulatoare și sunt bogate în uleiuri volatile, ceea ce înseamnă că ajută la ameliorarea afecţiunilor digestive.
Studiile specialiştilor au arătat că anasonul vindecă toxiinfecţia alimentară severă. Acţiunea antiinfecţioasă şi antispasmodică este vizibilă imediat după consumarea ceaiului sau a infuziei din anason. În situaţii grave, seminţele de anason pot fi combinate cu frunze de cimbru, iar efectul este mai puternic.
Anasolul atenuează senzaţia de balonare
Mestecate imediat după mese, seminţele de anason uşurează digestia, astfel colitele de fermentaţie şi simptomele colonului iritabil sunt atenuate. Efectele carminative şi antiinflamatoare sunt resimţite în scurt timp. Anasonul ajută și la digestie. Micile boabe de anason echilibrează secreţiile stomacale şi intestinale astfel încât digestia se desfăşoară mai uşor. Consumul acestora elimină probleme precum balonarea, inapetenţa şi atonia gastrică. Ceaiurile din seminţe de anason sunt foarte eficiente dacă sunt consumate înainte de mesele principale. Totodată anasonul combate aciditatea stomacului. În caz de gastrită, se poate consuma un ceai din seminţe de anason şi seminţe de in (câte o linguriţă la o cană). Această combinaţie combate aciditatea stomacului, reduce inflamaţiile şi leziunile mucoasei gastrice.